Kulturtidsskrifter til biblioteker

Audun Lindholm audun.lindholm at vagant.no
Tue Oct 17 14:30:12 CEST 2023


Hei alle,

bare minner om dette, og at registreringsskjemaet er åpent i to dager til. Tidsskrifter til bibliotekene nå!

Vennlig hilsen
Audun Lindholm
Ansv. red. Vagant
http://www.vagant.no <http://www.vagant.no/>

> 21. sep. 2023 kl. 13:14 skrev Audun Lindholm <audun.lindholm at vagant.no>:
> 
> Hei alle,
> 
> en oppdatering her, da Tekstallmenningen har oppfordret til å spre følgende informasjon om innkjøpsordningen for tidsskrifter:
> 
> «Det er 28 ulike tidsskrifter på årets liste [altså for 2024]: Agora, Aksess, Billedkunst, BLA, Dansekunst, DER, Fett, Fotografi, Jazznytt, Kinomagasinet, Kirke og Kultur, Krabben, Kunsthåndverk, Leseplaneten, Mellom, Motvind, Museum, Musikk og Historie, Norsk Barneblad, Norsk Kunstårbok, Numer, Nytt norsk tidsskrift, Røyst, Samtiden, Syn og Segn, Torggata Blad, Vagant og Z filmtidsskrift. 
> 
> Vi har nå åpnet registreringsskjemaet for innkjøp og formidling av kulturtidsskrifter for 2024.
> 
> Her er lenken til presentasjon av tidsskriftene, registreringsskjema og praktisk informasjon om ordningen. <https://tekstallmenningen.no/for-bibliotek/> [Bla litt ned på siden.]
> 
> Skjemaet er åpent i perioden 19.09.23-19.10.23. 
> 
> Dere må gjerne bidra til å spre ordet til bibliotek og bibliotekarer i deres nettverk! Vi ønsker oss så mange bestillinger som mulig!!
> 
> Beste hilsen Inga
> 
> Inga Moen Danielsen
> Daglig leder
> Tekstallmenningen»
> 
> Vennlig hilsen
> Audun Lindholm
> Ansv. red. Vagant
> http://www.vagant.no <http://www.vagant.no/>
> 
> 
>> 30. aug. 2023 kl. 12:12 skrev Audun Lindholm via Biblioteknorge <biblioteknorge at mailman.kunnskapsallmenning.no <mailto:biblioteknorge at mailman.kunnskapsallmenning.no>>:
>> 
>> For dem som ikke kjenner så godt til ordningen for innkjøp og formidling av tidsskrifter, er disse inne på den i år:
>> 
>> Arr, Billedkunst, Bokvennen Litterære Avis (BLA), Fett, Folkemusikk, Jazznytt, Josimar, Kirke og Kultur, Kunsthåndverk, Mellom, Minerva, Museumsnytt, Musikk og Historie, Norsk Barneblad, Numer, Ny Tid, Nytt norsk tidsskrift, Prosopopeia, Røyst, Samtiden, Se Kunst Magasin, Samora Forum, Syn og Segn, Torggata Blad, Vagant og Z filmtidsskrift. 
>> 
>> Maks. antall innkjøpte abonnementer per bibliotek er ni. Forhåpentligvis får ordningen mer midler å rutte med veldig snart. Dette anmodet Norsk kritikerlag, Norsk tidsskriftforening og Tekstallianse om i et brev til Kulturdepartementet som ble sendt i mai i år:
>> 
>> https://www.tidsskriftforeningen.no/files/2023/05/04/Kdep24.pdf <https://www.tidsskriftforeningen.no/files/2023/05/04/Kdep24.pdf>
>> 
>> Brevet ble omtalt slik av Mariann Enge i Kunstkritikk:
>> 
>> «Da den nåværende norske tilskuddsordningen Tidsskrift og kritikk ble etablert i 2019, var det forventet at det skulle følge med økte midler til ordningen. Men en slik økning kom aldri fra politisk hold, og dermed er kampen hard om de midlene som finnes – i underkant av 30 millioner, som skal dekke både etablerte tidsskrifter og tilvekst av nye initiativer. Interesseorganisasjonene Norsk tidsskriftforening, Norsk kritikerlag og Tekstallianse (et nettverk for litteratur, tidsskrift og kritikk på Vestlandet) har nå gått sammen om å sende Kultur- og likestillingsdepartementet et innspill til neste års statsbudsjett, hvor de fremmer konkrete forslag for en satsning på tidsskriftene.
>> 
>> (…)
>> 
>> «Skal kunstartene spille viktige roller i det norske demokratiet, må kunsten ikke bare produseres, men også diskuteres offentlig», skriver forslagsstillerne. De viser til statens ansvar for å legge til rette for en «åpen og opplyst samtale», som er stadfestet i det såkalte infrastrukturkravet i grunnlovens paragraf 100. De refererer også fra stortingsmeldingen «Kulturens kraft – kulturpolitikk for framtida» (Meld.St. 8, 2018-2019) og Ytringsfrihetskommisjonens utredning (NOU 2022: 9), som utdyper dette ansvaret. 
>> 
>> Videre påpeker de at avisene i senere år har redusert sin kulturdekning kraftig, noe som betyr at mer av ansvaret for offentligheten rundt kunsten faller på tidsskriftene og på frilanskritikere. Samtidig som tidsskriftene og kritikerne i stor grad tar dette ansvaret, utgjør avsetningen til ordningen Tidsskrift og kritikk bare drøyt 7 prosent av den samlede pressestøtten som Medietilsynet forvalter.»
>> 
>> Vennlig hilsen
>> Audun Lindholm
>> Ansv. red. Vagant
>> http://www.vagant.no
>> 
>> 
>>> 30. aug. 2023 kl. 08:37 skrev Audun Lindholm via Biblioteknorge <biblioteknorge at mailman.kunnskapsallmenning.no>:
>>> 
>>> Hei alle,
>>> 
>>> siden jeg tror denne informasjonen er interessant for svært mange av dere, tillater jeg meg å sende den ut her:
>>> 
>>> Kulturdirektoratets tilskuddsordning for innkjøp og formidling av kulturtidsskrifter til biblioteker ble innført for ett år siden. Målet er at bibliotekene skal kunne tilby sentrale kulturtidsskrifter – uten selv å måtte betale for det. 
>>> 
>>> Utvalgsleder for fagområdet tidsskrift og kritikk i Kulturrådet, Ida Habbestad, og Tekstallmenningens daglige leder, Inga Moen Danielsen, holder fredag denne uka et digitalt informasjonsmøte (kl. 11.30), hvor hvem som helst kan stille spørsmål. Møtet er særlig beregnet på bibliotekarer. En ypperlig måte å bli (bedre) kjent med ordningen på! 
>>> 
>>> Påmelding her:
>>> https://kulturdirektoratet.no/kalender/hendelse/-/kalender-innkjop-infomote-010923
>>> 
>>> Informasjon om ordningen her:
>>> https://kulturdirektoratet.no/web/guest/sok-stotte/vis-artikkel/-/sporsmal-og-svar-om-tilskuddsordning-for-innkjop-og-formidling-av-kulturtidsskrift
>>> 
>>> Vennlig hilsen
>>> Audun Lindholm
>>> Ansv. red. Vagant
>>> http://www.vagant.no
>>> -- 
>>> Biblioteknorge mailing list
>>> biblioteknorge at kunnskapsallmenning.no
>>> https://mailman.kunnskapsallmenning.no/mailman/listinfo/biblioteknorge
>> 
>> -- 
>> Biblioteknorge mailing list
>> biblioteknorge at kunnskapsallmenning.no
>> https://mailman.kunnskapsallmenning.no/mailman/listinfo/biblioteknorge
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20231017/74d6ae86/attachment.htm>


More information about the Biblioteknorge mailing list