Diktregisteret har flyttet

Beate Høiby beate.hoiby at elverum.kommune.no
Fri Oct 7 13:12:49 CEST 2022


DIKTREGISTERET HAR FLYTTET

30. september 2022 flyttet diktregisteret til Kongsberg bibliotek. Dere finner det nå her: https://kongsbergbibliotek.no/diktregisteret/

Til tross for alle mulighetene Google gir oss, er Diktregisteret fremdeles mye brukt. Statistikk viser at det er et bredt spekter av brukere fra hele landet, og det er flere tusen oppslag hver uke.
Basen er gratis å bruke for alle, og inneholder dikt både for barn og voksne. Basen inneholder ikke dikt i fulltekst, men er ment som et hjelpemiddel for å gjenfinne og lokalisere dikt. Man har mange forskjellige søkemuligheter.

Diktregisteret har en lang historie. I starten var det flere aktører som drev basen sammen. Deichmanske bibliotek i Oslo overtok ansvaret alene i år 2000.
Da Deichman skiftet biblioteksystem i oktober 2016, ble diktregisteret lagt dødt da det ikke kunne overføres til Koha. 20. mars 2017 ble det klart at Elverum bibliotek overtok som eier og driver av basen.
Dette ble gjort dels for at Diktregisteret fortsatt skulle finnes i verden og dels med intensjoner om å videreutvikle og oppdatere basen.

I dag inneholder Diktregisteret godt over 200.000 innførsler. Det eldste diktet i basen står i Hans Lassens bok Poetisk læsebog for skolernes høiere klasser. Den kom ut i 1860.
Etter 2010 er innførslene uregelmessige og mangelfulle. Mengden utgitt litteratur har dessverre ikke stått i forhold til den tiden det har vært mulig å avsette til dette arbeidet. Etterslepet som allerede var et faktum da vi overtok, har dessverre økt noe til tross for iherdig innsats.

Vi ved Elverum bibliotek er veldig glade og takknemlige for at Kongsberg bibliotek har tatt over dette arbeidet da vi selv ikke lenger har kapasitet, og vi ønsker dem lykke til!

Ved spørsmål om Diktregisteret, kontakt Beate Høiby Beate.Hoiby at elverum.kommune.no<mailto:Beate.Hoiby at elverum.kommune.no>
Alle andre henvendelser rettes til konstituert enhetsleder for bibliotek og Ungdommens hus Lisbeth Hanstad Lundby Lisbeth.Lundby at elverum.kommune.no<mailto:Lisbeth.Lundby at elverum.kommune.no>


Med vennlig hilsen

Beate Høiby
Bibliotekar
Beate.Hoiby at elverum.kommune.no<mailto:Beate.Hoiby at elverum.kommune.no>
62433090
Elverum bibliotek, Rådhuset, Storgata 18, 2418 Elverum
www.elverum.kommune.no<http://www.elverum.kommune.no/>

[Beskrivelse: cid:image001.jpg at 01CCCF9B.F8A7D190]

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20221007/977d43cb/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 3412 bytes
Desc: image001.jpg
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20221007/977d43cb/attachment-0001.jpg>


More information about the Biblioteknorge mailing list