Ny bok fra Vagant: Frykt og avsky i demokratiet

Audun Lindholm audun.lindholm at vagant.no
Thu Feb 4 10:31:35 CET 2021


Kjære Bibliotek-Norge,

på tampen av 2020 utga tidsskriftet Vagant sin første bok: Eirik Høyer Leivestads Frykt og avsky i demokratiet, et idéhistorisk essay om demokratiets krise og de vestlige elitenes angst for massene fra den franske revolusjonen fram til vår egen tid.

Boka ble ikke prioritert for innkjøp innen budsjettrammene til Kulturrådets ordning for sakprosa i 2020. Men helt siden vi lanserte utgivelsen i begynnelsen av desember, er den blitt møtt med økende interesse, og enkelte biblioteker har kjøpt den inn. Et søk på Frykt og avsky i demokratiet hos Deichman 1. februar 2021 viser at 8 lånere står på venteliste.

Frykt og avsky i demokratiet har fått entusiastisk omtale i alt fra Aftenposten og Klassekampen via danske Information og Weekendavisen til Dagens Perspektiv og Agenda Magasin. I flere uker har boka ligget på bestselgerlistene til Tronsmo bokhandel og Audiatur bokhandel; i skrivende stund som nummer 2 hos Tronsmo og nummer 1 hos Audiatur.

Klassekampen Bokmagasinet løftet nylig fram Frykt og avsky i demokratiet blant månedens bøker for januar 2021.

Jeg håper at flere biblioteker vil vurdere å ta inn et eksemplar av boka, som ikke minst er blitt brennaktuell med de siste ukenes hendelser og debatter. Utsalgsprisen er kun 198 kroner og den kan bestilles i samtlige norske bokhandler – raskest er det å bestille den fra Audiatur (https://www.audiaturbok.no/forlag/vagant/frykt-og-avsky-i-demokratiet).

En presentasjon av boka finnes her: http://www.vagant.no/frykt-og-avsky-i-demokratiet/

Ta gjerne kontakt om dere ønsker mer informasjon.

Vennlig hilsen
Audun Lindholm
Ansv. red. Vagant
http:/www.vagant.no


Anmelderne skriver:

«… et både inspirerende og ettertenksomt bidrag til den demokratiske selvrefleksjonen, som vi med en stadig mer akutt følelse av fare har blitt nødt til å føre de siste årene. (…) Leivestad [gir] oss et begreps- og tenkeapparat som er nyttig enten man forsøker å forstå nazismen, trumpismen eller Facebook og Twitter.»
– Jonas Bals, Klassekampen

«Boka kom før det vi kanskje kunne kalle stormingen av den moderne Bastillen, Kongressen, 6. januar 2021. Men [den] er som en bruksanvisning for å forstå hvilke krefter som er i spill.»
– Andrew Kroglund, Agenda Magasin

«Høyer Leivestad [skriver] imponerande flyhänt, elegant och tillgängligt om svåra frågor, tunga författarskap och djupa tankar. Handlaget är lätt, om än aldrig lättsinnigt. Som idéhistorisk essä håller arbetet hög internationell klass, i stil med en Pankaj Mishra eller en Jan-Werner Müller.»
– Hjalmar Falk, Ord & Bild


More information about the Biblioteknorge mailing list