Fin podkast om litteratur, etikk og estetikk

Aud Gjersdal Aud.Gjersdal at uib.no
Fri Oct 27 10:53:11 CEST 2023


Hei, i foredragsserien «Akademisk Aften» er det nå lagt ut podkasten «Om litteratur, etikk og estetikk med Frode Helmich Pedersen»
https://soundcloud.com/bergenbibliotek/akademisk-aften-om-litteratur-etikk-og-estetikk-med-frode-helmich-pedersen#t=0:00


Kan vi forlange at litteraturen ikke utsetter sine lesere for uakseptable holdninger? Bør vi slutte å lese eldre litteratur som inneholder rasistiske eller sexistiske sekvenser?

Dette er spørsmål som på ulike måter blir aktualisert i litteraturdebattene i vår egen samtid - både i Norge og internasjonalt. Spørsmålene berører fundamentale grenseoppganger mellom estetikk og moral, mellom kunst og liv, og hva som i det hele tatt kan sies å være kunstens oppgave. De fleste vil nok være enige i at en kunst som bare bekrefter det vi allerede mener å vite, ikke kan være særlig interessant. Samtidig er det åpenbart problematisk å gjøre bøker med rasistiske innslag til obligatorisk lesning for elever ved norske skoler.

I dette foredraget diskuterer Frode Helmich Pedersen (professor ved Nordisk litteratur, UiB) disse spørsmålene i lys av den siste tidens debatter om ideologisk forargerlig kunst og litteratur.

Verd å få med seg!
Med hilsen
Aud Gjersdal

--------
Fagreferent for Digital kultur og bibliotekvitenskap.
Koordinator for Akademisk aften v/UiB
Universitetsbiblioteket i Bergen


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20231027/4ed6a54e/attachment.htm>


More information about the Biblioteknorge mailing list