Tilbud om kurs i spillformidling

Anders Grønning anders at bibliogames.no
Mon Oct 9 08:10:43 CEST 2023


Hei! Bibliogames leverte nylig en ny type spillkurs på oppdrag fra Vestland fylkesbibliotek som var mer praktisk enn noe vi har levert tidligere. Etter å ha sett gode resultater ønsker vi derfor å tilby dette også til andre som måtte ønske å lære mer om norske spill gjennom testing og samtale med kolleger.

Litt mer info:

Til kurset laget vi en halvtimes video på forhånd som deltakerne kunne bruke som kunnskapsgrunnlag til kurset. Dette frigjorde tid til spilling og diskusjoner på selve kursdagen.

På kursdagen møtte vi opp med ønsket spillutstyr og spill, og satte dette opp. Etter en kort repetisjon av spilltyper, virkemidler og formidlingsmuligheter, ble deltakerne ble delt inn i grupper.

Deltakerne rullerte så mellom stasjoner med ulike norske spill, som demonstrerte virkemidler, muligheter og utfordringer med for eksempel narrative opplevelser, arkade-opplevelser, og mobilspill.

Nå fulgte summegrupper. I samarbeid med fylkesbiblioteket hadde vi utarbeidet en ordliste og støtteark, og satte av tid til både gruppesamtaler etter hvert spill; og en felles diskusjon på slutten. Det endte med både aktive diskusjoner om de ulike spillenes kvaliteter, deres rolle i formidlingshverdagen, og nærmeste planer for spillformidling.

Har du lyst på et slikt besøk til ditt bibliotek kan du ta kontakt med kursleder Anders Grønning på anders at bibliogames.no.

Kan også nevne at selv om dette er et ferdig kurs, så kan vi også være en samarbeidspartner som stiller med utstyr, kompetanse og det du ellers måtte behøve til ditt kompetansehevingsprosjekt.

Vi kan også bookes til å levere dette som en åpen og mer publikumsvennlig variant, hvor læring og kulturell innsikt kombineres med en sosial bibliotekopplevelse.

Begge deler har vi gode erfaringer med å få støtte til fra NFI. Skulle du ønske hjelp til å søke om midler til dette, kan vi også være behjelpelige med dette.

Med vennlig hilsen
Anders Grønning
Styreleder i Bibliogames

Vil du vite mer om vårt arbeid med spillkultur? Sjekk ut:
www.bibliogames.no
www.fb.com/bibliogamers
www.instagram.com/bibliogames
www.twitch.com/bibliogames<http://www.twitch.com/bibliogames>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20231009/cc699152/attachment.htm>


More information about the Biblioteknorge mailing list