Er du interessert i fagutvikling for bibliotekarer?

Vibeke Saltveit Vibeke.Saltveit at usn.no
Fri Jun 9 13:00:56 CEST 2023


Er du interessert i fagutvikling for bibliotekarer?

Spesialgruppen for medisin og helsefag (SMH), en gruppe under Norsk bibliotekforening, har som mål å arrangere kurs og seminarer for bibliotekarer som jobber innenfor medisin og helsefag. Vi har bl.a. holdt introduksjonskurs for nye helsebibliotekarer, kurs i systematiske oversikter m.m. Til neste år avholder vi SMH-dagene 11.-12. mars i Bergen, med temaet «Digital utvikling i bibliotek» (SMH-dagene arrangeres av en lokal, ekstern kurskomité). Vi søker nå etter et ekstern medlem til kurskomitéen vår. De andre medlemmene i kurskomitén (pr. nå Urd Hertzberg (Sykehuset Innlandet), Hilde Kaalvik (Statped), Katrine Petra Fossum (Høgskolen i Innlandet) og undertegnede) sitter i styret og har også andre styreoppgaver, men vi vil gjerne ha med en som bare brenner for kurs. Er det deg?

Hva du vil bidra med i kurskomitéen kan du være med på å bestemme selv: Vil du komme med forslag til kurstemaer? Foredragsholdere? Liker du å gjøre praktiske ting? Trives du med å samhandle med kursdeltakerne? Vi trenger litt av alt i kurskomitéen, men så lenge minst en av oss er god på en ting, så kan vi fordele oppgaver etter evne og lyst. Her har du sjansen til å skape de kursene du alltid har ønsket deg! Du vil knytte kontakter over hele Norge og kanskje internasjonalt. Du vil bidra med kompetanseheving innen faget vårt. Som eksternt medlem i kurskomitéen vil du få anledning til å gå på SMHs kurs gratis i bytte mot litt praktisk arbeid fra din side.

Vi ønsker oss en faglig engasjert person. Du må gjerne være ny i faget, og stille nybegynnerspørsmål om hva noe er og hvordan det i grunnen fungerer, det er bare sunt! Kurskomitémøtene holdes på zoom, men sidene kursene stort sett holdes i Oslo, er det praktisk om du holder til på Østlandet. Som eksternt medlem av kurskomitéen behøver du ikke stille på styremøter eller forholde deg til andre typer saker som styret jobber med.

Les mer om SMH her: https://www.smh.no og på vår blogg: https://smhbloggen.wordpress.com/
Høres dette ut som noe for deg? Ta gjerne kontakt med en av oss i kurskomitéen for å høre mer om hvordan vi jobber.


På vegne av styret i SMH,
Vibeke Saltveit

Universitetsbibliotekar
Avdeling for forskning, innovasjon og internasjonalisering
Universitetssiblioteket

Tel: +47 35 02 64 78
Vibeke.Saltveit at usn.no<mailto:Vibeke.Saltveit at usn.no>
www.usn.no<http://www.usn.no/>

[ShapeDescription automatically generated with medium confidence]


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20230609/57b2d9dd/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 12172 bytes
Desc: image001.png
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20230609/57b2d9dd/attachment-0001.png>


More information about the Biblioteknorge mailing list