Fra Forfattersentrum! Nye satser fra 1. januar 2023

Ingvild Christine Herzog ingvild at forfattersentrum.no
Wed Nov 9 10:52:00 CET 2022


Kjære oppdragsgiver, tusen takk for de mange innspill vi fikk fra dere alle sammen. Det var en generell samstemthet fra dere om behov for større klarhet rundt digitale satser, vi håper å ha truffet planken her. I den forbindelse minner vi om at dere må avklare opphavsrett og visningsflater og -tid før oppdraget, så alle ting er på stell. Om det likevel er spørsmål rundt dette vil vi fryktelig gjerne ha dem. Vi har forsøkt å være tydelige og lettfattelige i forklaringene, men ser at det ikke er utenkelig at ikke alt er like klart og lettfattelig når det kommer til stykket.

Satsene er ellers justert i henhold til regjeringens forventing om kpi og lønnsvekst for 2023 - og vi har derfor lagt oss på en generell øking på 3 % med avrunding til nærmeste hundre. Vi har heller ikke endret noen av satsene i type, men lagt på litt forklaring her og der.

Jeg har kun fått ett spørsmål rundt bruk av minstesatser, men tenker jeg likevel sier to ord om dette: Våre satser er gulvet. Om en forfatter - på lik linje med en musiker eller skuespiller - ber om mer enn minstesats, er det ingenting i veien for dette, og oppdraget går gjennom oss om ønsket. Om en oppdragsgiver skulle ønske å gå under våre minstesatser minner vi om at både Kulturrådet og andre bevilgende myndigheter har en uttalt forventning om at våre satser følges, og at forfattere generelt sett der ute har en svært lav årlig inntjening og er avhengig av disse inntektene for å ha råd til å være forfattere. Ved å følge satsene bidrar dere til å beholde bredden i den norske samtidslitteraturen, det være seg sak- eller skjønn. Her skylder jeg å legge til at vår erfaring er at dere oppdragsgivere er meget opptatt av dette, vi arbeider alle for samme sak - mest mulig og best mulig litteratur formidlet til flest mulig folk. Deres formidling av litteraturen og forfattere er med på å holde den norske litteraturen sterk og levende, det kan ikke sies ofte nok. Demokrati- og gledesbyggende er det det er.

Skolesatsene kommer vi tilbake til, også de vil for 2023 kun justeres og ikke endres. Vi fikk veldig sprikende tilbakemeldinger her fra både oppdragsgivere og forfattere (som vi spurte spesielt om disse) - så vi skal jobbe med dette i løpet av neste år.


Satsene er ikke på nett ennå, så om dere ser noen åpenbare feil eller mangler er det stadig mulig å rope skikkelig høyt, men da må dere rope fort.


Mange hilsener fra
Ingvild!



***

Ingvild C. Herzog
Daglig leder
Norsk Forfattersentrum

mob: 980 80 800
dir: 21 09 57 01


Norsk Forfattersentrum
Wergelandsveien 29
0167 Oslo
www.forfattersentrum.no<http://www.forfattersentrum.no/>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20221109/eeb6b5d9/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Norsk Forfattersentrum. Minstesatsar fr? 01.01.2023.pdf
Type: application/pdf
Size: 135525 bytes
Desc: Norsk Forfattersentrum. Minstesatsar fr? 01.01.2023.pdf
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20221109/eeb6b5d9/attachment-0001.pdf>


More information about the Biblioteknorge mailing list