Lesetimen 8. september

Ole Ivar Burås Storø ole at foreningenles.no
Wed Aug 24 15:13:06 CEST 2022


Til biblioteknorge!

Lesetimen arrangeres 8. september 2022 klokken 1900. Dette er første gang Norge markerer FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet.

Med Lesetimen oppfordrer vi deg til å lese en time på dette tidspunktet. Les sammen med barna, familie, venner, naboer, kolleger eller alene. Del gjerne et bilde av din lesetime i sosiale medier med teksten «Lesetimen feirer lesing på ulike måter. Jeg/vi markerer Lesetimen 2022 med å lese denne boka!» og tagg med #lesetimen og #readhour.

Se Facebook-event her<https://www.facebook.com/events/1133812290875318?ref=newsfeed>

Om Lesetimen/Read Hour
Den finske organisasjonen Barn- och ungdomsstiftelsen står bak Read Hour i 2019. Kampanjen oppmuntrer alle til å lese en time på FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet 8. september. Tiltaket spredde seg til flere land i 2021, der Foreningen !les ble kontaktet for å høre om Norge vil delta i år.

Om FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet
Den internasjonale dagen for lese- og skriveferdigheter ble opprettet av UNESCO i 1946. Dagen skal minne verdenssamfunnet på at å lese og skrive er en menneskerettighet, sammen med retten til utdanning. Dagen markerer også at arbeidet med å fjerne analfabetisme er en del av livslang læring og en del av å bygge et bærekraftig samfunn.

Vh Ole Ivar Burås Storø
Foreningen !les
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20220824/eb0698cb/attachment.htm>


More information about the Biblioteknorge mailing list