Teknisk plattform for BISON-forumet

Marte Ødegaard marte.odegaard at ub.uio.no
Mon Jun 13 11:01:29 CEST 2022


Hei,
BISON - Bibliotekarer Involvert i Systematiske Oversikter i Norge, har et forum på Bibliotekutvikling
https://bibliotekutvikling.no/forum/groups/1085/
Den tekniske løsningen for BISON på Bibliotekutvikling har vært diskutert flere ganger da den ikke er helt optimal. Den mangler for eksempel varsling på nye innlegg, og det er til hinder til aktivitet. I tillegg har det hele tiden vært ønskelig med et forum der det er enkelt å dele dokumenter, og at igjennfinnbarheten er god (nok). Elin Opheim har skrevet litt om dette i et innlegg på BISON-forumet 27. oktober 2020. Og det har vært et ønske fra flere hold om å flytte til en annen plattform.
Valg av plattform er vanskelig, da man gjerne vil ha noe som er enkelt å bruke, er gratis, gjerne er åpent, og som ikke krever innlogging via tredjeparter som f.eks Google og Facebook. Men det er kanskje ikke helt realistisk å få til, da BISON i stor grad er en dugnad.
Det svenske nettverket, ssivk.se (som kanskje noen kjenner til), bruker Teams som diskusjonsforum og deling av ressurser, og virker fornøyd med det.
Så et spørsmål vi ønsker å løfte er om BISON kan flytte til Microsoft Teams? Dette særlig i og med at institusjoner nå bruker Teams som en integrert del av arbeidshverdagen - men vi vet ikke om alle som ikke bruker/ ikke kan bruke Teams.
Så spørsmål nå er, er det noen som har motforestillinger om å bruke Teams? Det vil i såfall kreve at man har tilgang til å gjeste en annen institusjon sitt Team. Jeg vet om et sykehus som ikke denne muligheten - men vi må se om det finnes løsninger på dette (f.eks logge på nettversjon). Vi er også en liten gjeng som tester et BISON Team og funksjonalitet der.
*    Dersom du vil være med i BISON, men sitter på en institusjon som ikke bruker Teams, så ta gjerne kontakt så kan vi undersøke om det lar seg gjøre å få tilgang.
Kom gjerne med innspill - protester, spørsmål og eventuelle bifall, på epost til alle her på lista, på BISON-forumet,  eller til meg dersom du ikke ønsker å skrive til alle. Denne meldingen er nå sendt ut på Medbibl-lista, BibliotekNorge og på BISON-forumet og jeg skal oppsummere det som måtte komme av innspill på tvers av alle plattformene.
Dersom vi lander på å flytte til Teams, så kan vi få det på plass til over sommeren.

På vegne av BISON-nettverket,
Hilsen Marte Ødegaard
-
Universitetsbibliotekar
UiO : Universitetsbiblioteket

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20220613/5dee7803/attachment.htm>


More information about the Biblioteknorge mailing list