Nye satser fra 1 januar 2021

Ingvild Christine Herzog ingvild at forfattersentrum.no
Mon Oct 25 15:46:21 CEST 2021


Kjære oppdragsgivere, kjære arrangører, kjære bibliotekfolk, festivalfolk og dere alle!
Først og fremst - tusen takk for alle gode innspill, alle ideer, tanker og forslag fra dere alle i dette satsearbeidet. Vi trodde vi skulle ha dette klart i september, men det ble dessverre ikke klart før akkurat nå. Vi har jobbet mye med innspillene fra dere, spesielt når det gjelder ting som forberedelser og digitale satser. Det viktigste nesten vi tenker vi har gjort, er å ha mye følgetekst, bake inn alt av forberedelser inn i satsene, og i det hele tatt skape en form for tydelighet som skal være like brukbar for dere som for forfatterne.

Svært mange av dere har spilt inn at dere synes det ikke bør være ekstrabetalt med direktestrømming (altså strømming av et fysisk arrangement til et privat hjem). Dette er dere hørt på. Likeens er det mange som mener at podkaster ikke burde være 150 % - det har vi også endret nå (Fysiske arrangement som blir publisert som podkast i ettertid, skal minimum honoreres med et tillegg på 50 % av den aktuelle honorarsatsen.). Vi understreker at det alltid må avklares tydelig hvilke plattformer podkasten skal spilles fra, eller lastes ned fra, og også for hvor lenge («alltid» er en klar mulighet, men ikke å ta ned for så å legge ut igjen, uten avtale og evt vederlag). Alt dette står tydelig beskrevet. Og som for alt digitalt gjelder jo GDPR-reglene, men dem kjenner de fleste av dere bedre enn meg vil jeg tro.

Definisjonen av podkast er en utfordring, vi håper vi har landet den så nogenlunde, men vi er innforstått med at dette ikke er en selvsagt øvelse og ting må ofte samsnakkes og avklares underveis.

Vi håper veldig at dere spør oss om det er noe dere lurer på. Alle dere ser i «til»-feltet er kontaktbare på dette, og skal lett kunne svare på alt dere måtte lure på.

Og vi takker også for stor forståelse for at satsene måtte justeres etter to års stillstand (av satsene) og en ekstremt tøff tid for Norges forfatterstand.

Mange hilsener fra
Ingvild


***

Ingvild C. Herzog
Daglig leder
Norsk Forfattersentrum

mob: 980 80 800
dir: 21 09 57 01


Norsk Forfattersentrum
Wergelandsveien 29
0167 Oslo
www.forfattersentrum.no<http://www.forfattersentrum.no/>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20211025/c57dc0a6/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Norsk Forfattersentrum. Minstesatsar fr? 01.01.22.pdf
Type: application/pdf
Size: 268036 bytes
Desc: Norsk Forfattersentrum. Minstesatsar fr? 01.01.22.pdf
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20211025/c57dc0a6/attachment-0001.pdf>


More information about the Biblioteknorge mailing list