SV: Saklig! Norges beste tegneserier fra virkeligheten

Vanja Marie Øyrås vanjao at viken.no
Tue Sep 14 11:44:11 CEST 2021


Dette er så bra!

Vil man i tillegg til utstillingen ha intern kompetanseheving på tegneserier, så finnes nettkurset Sjangerskolen - TEGNESERIER på Bibliotekutvikling.no.
Samle gjerne personalgruppa og se kurset sammen, eller ta det selv ved en ledig stund. Her får man en god introduksjon til de mange ulike sjangrene innenfor tegneserier, i tillegg til formidlingstips – blant annet fra Berit Petersheim 😊

Nettkurset ligger på Bibliotekutvikling.no under ressurser og nettkurs.

Vennlig hilsen

Vanja Øyrås
Spesialbibliotekar
Fylkesbiblioteket, seksjon aktiv formidling

Tlf. 64 84 08 68 Mobil 909 65 516Fra: Biblioteknorge <biblioteknorge-bounces at mailman.kunnskapsallmenning.no> På vegne av Berit Petersheim via Biblioteknorge
Sendt: tirsdag 14. september 2021 11:02
Til: biblioteknorge at mailman.kunnskapsallmenning.no
Emne: Saklig! Norges beste tegneserier fra virkeligheten

Hei biblioteknorge!

Interessert i en tegneserieutstilling av høy kvalitet og relevans til ditt bibliotek?

Serieteket, Deichman Grünerløkka har gleden av å presentere en kuratert utstilling av den beste norske sakprosaen i tegneserieform. Utstillingen har fått navn «SAKLIG!» og består av ni plansjer med tilhørende katalog. Den premierte 19. august 2021 i Oslo.

Serieskaperne i utstillingen er et knippe navn fra øverste hylle: Steffen Kverneland (Munch), Tegnehanne (Blod, svette og tress-is), Lars Fiske (Grosz:Berlin–New York), Marta Breen og Jenny Jordahl (Kvinner i kamp), John S. Jamtli (Sabotør), Lene Ask (O bli hos meg), Ida Larmo (Bow & Arrow) og Kristian Krohg-Sørensen (Gentlemansforbryteren).

Ønsker deres bibliotek eller institusjon å sette opp utstillingen? Da kan dere fritt bestille plansjene og sette opp utstillingen i deres lokaler. Utstillingen er gratis, kun trykk- og portokostnader må dekkes.
Bestill utstillingen til ditt bibliotek her:
https://forms.gle/FCwm5Twuhg8tJGwE7

Norske tegneserier er inne i sin kanskje mest produktive og vitale periode noensinne, og mange av våre fremste serieskapere lager sakprosaserier. De siste årene har en rekke svært sterke norske sakprosategneserier mottatt gjeve priser og blitt hyllet både i Norge og i utlandet, enkelte er oversatt til en rekke språk. Vi håper utstillingen vil inspirere mange flere til å lese sakprosategneserier og stimulere nye serieskapere til å utforske sakprosategneserie-sjangeren. Kanskje vil dere til og med invitere en av serieskaperne til et arrangement på deres bibliotek?

Hovedutstillingen premierte torsdag 19. august på Serieteket Deichman Grünerløkka i Oslo. Se strømmen fra åpningsarrangementet her:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=4112998898827055&ref=watch_permalink

Utstillingen er i hovedsak finansiert av NFFO og er et samarbeid med Serieteket Deichman Grünerløkka, Strand forlag, No Comprendo Press, Cappelen Damm og Egmont.

Utstillingen er en serie på ni plansjer: én åpningsplansje og én plansje per serieskaper/tittel. Alt materiell er designet av designer Magnus Nyquist, og tekster er skrevet av Aksel Kielland og Una Gjerde. Vi har også en utstillingskatalog som kan bestilles til gratis utdeling, samt en egen «nettutstilling» på www.sakligeserier.no<http://www.sakligeserier.no/>.

Plansjene trykkes på Kraft digitalprint, som også håndterer utsending.
Katalogene trykkes på Ålgård Offset.


ANDRE SPØRSMÅL?
Grafikk til plakat og promo i sosiale medier finnes på:
https://sakligeserier.no/promo/

For informasjon om trykkmaterialer, kontakt:
- Kraft Digitalprint, Rune Kraft, rune at kraftdigitalprint.no<mailto:rune at kraftdigitalprint.no>, telefon 91556734 / 23242601.

Booke en av tegneserieskaperne til et litterært arrangement?
- Kontakt serieskaperne direkte, Serieteket, eller serieskapernes forlag kan om nødvendig hjelpe med å formidle kontakt.

For andre spørsmål om utstillingen, kontakt:
- Berit Petersheim, Serieteket-  Deichman Grünerløkka, berit.petersheim at deichman.no<mailto:berit.petersheim at deichman.no>
- Hans Ivar Stordal, Strand forlag, hansivar at strandforlag.no<mailto:hansivar at strandforlag.no>

[cid:image001.png at 01D7A95D.C8076720]

[cid:image002.jpg at 01D7A95D.C8076720]


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210914/fbe6e2f0/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 220185 bytes
Desc: image001.png
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210914/fbe6e2f0/attachment-0001.png>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 102375 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210914/fbe6e2f0/attachment-0001.jpg>


More information about the Biblioteknorge mailing list