SAKLIG! ¬¬– Bestill utstilling om sakprosategneserier til deres bibliotek

Daniele Jessen Aguilar daniele.aguilar at deichman.no
Mon Aug 9 10:51:00 CEST 2021SAKLIG! Norges beste tegneserier fra virkeligheten
– Utstilling om norske sakprosategneserier

Serieteket, Deichman Grünerløkka har gleden av å presentere en kuratert utstilling av den beste norske sakprosaen i tegneserieform. Utstillingen har fått navn «SAKLIG!» og består av ni plansjer med tilhørende katalog. Den premierer 19. august 2021 i Oslo.

Serieskaperne i utstillingen er et knippe navn fra øverste hylle: Steffen Kverneland (Munch), Tegnehanne (Blod, svette og tress-is), Lars Fiske (Grosz:Berlin–New York), Marta Breen og Jenny Jordahl (Kvinner i kamp), John S. Jamtli (Sabotør), Lene Ask (O bli hos meg), Ida Larmo (Bow & Arrow) og Kristian Krohg-Sørensen (Gentlemansforbryteren).

Ønsker deres bibliotek eller institusjon å sette opp utstillingen? Da kan dere fritt bestille plansjene og sette opp utstillingen i deres lokaler. Utstillingen er gratis, kun trykk- og portokostnader må dekkes. Utstillingen kan settes opp fra og med 10. september. Første frist for å bestille materiell er 25. august.

Bestill utstillingen til ditt bibliotek her:
https://forms.gle/FCwm5Twuhg8tJGwE7

Norske tegneserier er inne i sin kanskje mest produktive og vitale periode noensinne, og mange av våre fremste serieskapere lager sakprosaserier. De siste årene har en rekke svært sterke norske sakprosategneserier mottatt gjeve priser og blitt hyllet både i Norge og i utlandet, enkelte er oversatt til en rekke språk. Vi håper utstillingen vil inspirere mange flere til å lese sakprosategneserier og stimulere nye serieskapere til å utforske sakprosategneserie-sjangeren. Kanskje vil dere til og med invitere en av serieskaperne til et arrangement på deres bibliotek?

Hovedutstillingen premierer torsdag 19. august på Serieteket Deichman Grünerløkka i Oslo. Åpningsarrangementet og de resterende arrangementene i Oslo skal strømmes. Fra og med 10. september kan utstillingen også vises på alle biblioteker som ønsker det.

Utstillingen er i hovedsak finansiert av NFFO og er et samarbeid med Serieteket Deichman Grünerløkka, Strand forlag, No Comprendo Press, Cappelen Damm og Egmont.

Utstillingen er en serie på ni plansjer: én åpningsplansje og én plansje per serieskaper/tittel. Alt materiell er designet av designer Magnus Nyquist, og tekster er skrevet av Aksel Kielland og Una Gjerde. Vi lager dessuten en en utstillingskatalog som også kan bestilles til gratis utdeling, samt en egen «nettutstilling» påwww.sakligeserier.no<http://www.sakligeserier.no/>.

Plansjene trykkes på Kraft digitalprint, som også håndterer utsending.
Katalogene trykkes på Ålgård Offset.

Bestill utstillingen til ditt bibliotek her:
https://forms.gle/FCwm5Twuhg8tJGwE7

ANDRE SPØRSMÅL?
Grafikk til plakat og promo i sosiale medier finnes på:
https://sakligeserier.no/promo/

For informasjon om trykkmaterialer, kontakt:
- Kraft Digitalprint, Rune Kraft, rune at kraftdigitalprint.no<mailto:rune at kraftdigitalprint.no>, telefon 91556734 / 23242601.

Booke en av tegneserieskaperne til et litterært arrangement?
- Kontakt serieskaperne direkte. Serieteket eller serieskapernes forlag kan om nødvendig hjelpe med å formidle kontakt.

For andre spørsmål om utstillingen, kontakt:
- Danielle Aguilar, Deichman Grünerløkka,daniele.aguilar at deichman.no<mailto:daniele.aguilar at deichman.no>
- Hans Ivar Stordal, Strand forlag, hansivar at strandforlag.no<mailto:hansivar at strandforlag.no>

[cid:image001.png at 01D774B6.647EF230]

[cid:image002.jpg at 01D774B6.647EF230]

–––––––––––––––––––––


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210809/ea2391b5/attachment-0001.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 220185 bytes
Desc: image001.png
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210809/ea2391b5/attachment-0001.png>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 102375 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <https://mailman.kunnskapsallmenning.no/pipermail/biblioteknorge/attachments/20210809/ea2391b5/attachment-0001.jpg>


More information about the Biblioteknorge mailing list